Enrico Marotti

Upravo je završio 2020 Zoo Station Croatia PWA Slalom World Tour – windsurfing regata koja je održana od 13.-18. srpnja na Bolu. Regata na Braču održana je kao prvi PWA (Professional Windsurfing Association) slalom event u ovoj godini. Ponajbolji hrvatski windsurfer Enrico Marotti osvojio je nakon šest dana regatavanja odlično 2. mjesto, iza Poljaka Macieka Rutkowskog a ispred Talijana Bruna Martinija. Rutkowski je ostvario sedam pobjeda, Marotti tri a Martini dvije. Posljednjeg dana regate vjetra nije bilo, ali je zato u prethodnih pet dana odjedreno 12 eliminacijskih ciklusa u muškoj i 13 u ženskoj konkurenciji te 6 eliminacija za žene u kategoriji Foil.

 

Luka Mratović

Ovogodišnji PWA tour zbog globalne pandemije održava se s manjim brojem regata nego u normalnim vremenima, većina regata je otkazana. To je bila odlična prilika da se Zoo Station na Bolu dokaže kao dobar domaćin regate ovog kalibra.

Uz Marottija boje hrvatske su još predstavljali olimpijac Luka Mratović koji se plasirao na peto mjesto te Matko Jovanović (10.), Marko Sekulić (13.), Ian Anić (16.), Vladan Desnica (19.), Nikola Brebrić (21.) i Saša Svalina (23.).

Palma Čargo

U ženskoj konkurenciji Palma Čargo zauzela je odlično drugo mjesto. Lara Bulić plasirala se na osmo, a Urška Kavčič Desnica na deseto mjesto.

Ove godine biti će održana još jedna slalom regata – 2020 Marignane PWA World Cup u Francuskoj od 6. do 11. listopada.

Rezultate možete pogledati ovdje: PWA BOL CROATIA 2020

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime