Creska vrata

Niz započet serijom fotografija Istarska vrata nastavljamo fotografijama vrata otoka Cresa, točnije, motivima snimljenim u Cresu, Osoru, Nerezinama, Dragozetićima, Pernatu i Pogani. Svaka snimljena vrata imaju svoju priču koju nikada nećemo saznati. Ono što je vidljivo oku započinje priču koju sami počinjemo zamišljati kad pogledamo u svaku od fotografija.

Vrata nameću pitanja

Pitanja se sama nameću. Ima li žive duše iza tih vrata? Vjerojatno ne. Kad ih je zadnji put netko otvorio? Koliko je stara ta boja kad je toliko ispucala? Kamo su nestali ljudi? Sve upućuje da iza mnogih vrata nema ni pasa. A onda si čovjek razmišlja kako je tu moglo biti toliko života kad se živjelo puno teže nego danas, a sad nema nikoga. Nelogično, a ipak uzimamo tu činjenicu zdravo za gotovo. “Normalno” je da su sela prazna. I da su kuće prazne. A vrata zatvorena.

Petar Kurschner započeo je sistematski fotografirati vrata 2007. godine i od tada to čini širom Hrvatske. Svi radovi, točnije njihov izbor, objedinjeni su u serijalu “Doors of Croatia”.

Pogledajte prethodnu galeriju fotografija: FOTO / ISTARSKA VRATA – DOORS OF CROATIA by PETAR KURSCHNER (1)

Slijedi: BAKARSKA VRATA

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime