RI GASTRO PORTO ETNO – FESTIVAL OKUSA I PRAZNIK ZA NEPCE

Gastronomski praznik pod nazivom Ri gastro Porto Etno u svojem trećem izdanju ponudio je bogatu lepeza okusa za svačiji ukus.

Za razliku od prošlogodišnjeg održanog u bivšem skladištu Exportdrva na Delti, ovaj je održan na trgu 128. brigade. S rizikom od kiše koja je mogla sve dovesti u pitanje i malo sreće koja prati hrabre sve je ipak prošlo u zapravo idealnim uvjetima.

Majstori i majstorice od kuhače i šparheta iz 20 nacionalnih manjina koje obitavaju na našem području iskoristili su priliku da svoju gastronomsku baštinu predstave Riječanima koji su stvorili popriličnu gužvu. Svoje nacionalne specijalitete predstavili su: Zajednica Talijana Rijeka, Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” – Pododbor Rijeka, Kulturno društvo Rusina i Ukrajinaca „Rušnjak“ PGŽ, Ruski dom – Udruga ruske nacionalne manjine u PGŽ-u, Matica Slovačka Rijeka, Zajednica Albanaca PGŽ, Zajednica Albanaca otoka Krka, Makedonsko kulturno društvo „Ilinden“, Demokratska zajednica Mađara PGŽ, Češka Beseda Rijeka, Slovenski dom – KPD “Bazovica”, Udruga zajednica naroda Bosne i Hercegovine, Bošnjačka nacionalna zajednica, expats Rijeka – Trinidad i Tobago, Madagaskar, Indija, Filipini i Sjedinjene Američke Države.

U kasnim jutarnjim satima posjetitelji su imali priliku kušati neke od specijaliteta gratis, dok je za „glavno jelo“ bilo potrebno izdvojiti 10 kuna. Program je s lakoćom vodila šarmantna Srđana Jevtić, uz legendarnog Stevu Karapandžu i članica žirija.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime