SOL U ZRAKU

Pripreme za akrobatsku predstavu "Sol" koje smo zatekli u lovranskoj ulici Lokva

 

Iza lovranskog pogona pekarske firme “Radnik” zatekli smo čudesnu konstrukciju i dvije akrobatkinje koje izvode nevjerovatne vratolomije na visećem platnu i trapezu. Naravno, čovjek ne može ostati ravnodušan i ne pogledati o čemu se radi. Tu su i susjedi koji promatraju, pa moglo bi se  reći privatnu cirkusku  predstavu. Automobili prolaze uskom ulicom Lokva  i zaustavljaju se ne bi li ukrali komadić predstave dok im onaj iza ne  zatrubi.

Pričekavši da završe i spuste se na nama, običnim smrtnicima dosežnu razinu objasnile su nam da vježbaju za predstavu “Sol”  koju ponavljaju i više puta. Dolaze ovamo, kombijem, ujutro dok još sunce nije jako i popodne kada su ovdje u hladu. “Nije lako po ovoj sparini, dosta se znojimo pa sve klizi, ni  magnezij ne pomaže.”, objašnjava nam Dana Auguštin, umjetnica iz Ičića koja je vrlo rano otišla u svijet, diplomirala kiparstvo na  akademiji u Ljubljani da bi nakon toga, očarana pokretom i penjanjem diplomirala i na  Akademiji cirkuskih umjetnosti u Chalons en Champagne u Francuskoj. Njena partnerica za predstavu je Elisa Tessarotto iz Trsta. Kaže Elisa, da su ona i Dana već ranije surađivale dok je radila u Cirkuskoj školi “Ars Motus” u  Muggi. Ideja se rodila prije nešto manje od godinu dana. Zajedno su osmislile predstavu “Sol” kojom žele pokazati kako akrobatska predstava nastaje, ne skrivajući sve rekvizite koje se inače u cirkuskim predstavama nastoji sakriti. Ove snažne djevojke nakon teškog i rizičnog posla nisu gotove. Treba raspremiti i četiristo kilograma tešku željeznu konstrukciju koju spremaju u kombi.

Predstava će se upriličiti u Trstu, 6. rujna na lokaciji “Porto Vecchio”  u sklopu festivala “Approdi” a dva dana nakon toga, 8. rujna na ljubljanskom festivalu “Zmaj ima mlade”. Lovranski mještani ulice Lokva mogli su uživati u premijeri predstave koja će za nekoliko dana zasjati pod svjetlima reflektora.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime